3 trika da izbijelite zavjese: Bit će kao da ste ih tek kupili: Evo šta vam treba

Kako da izbijelite zavjese bez hemije, sve što vam je potrebno imate u kuhinji!Snežnobijele zavjese od tila vremenom postaju žućkaste i sive, što je posebno izraženo ako u stanu žive pušači. Ovakve zavjese čine da cijela prostorija izgleda zastarelo i neuredno, ali postoji nekoliko jednostavnih načina da vratite tilu blistavu bjelinu. Sve što vam je potrebno već imate u kući

Proces bijeljenja tila kuhinjskom solju je dug, ali efikasan. Dodajte tri do četiri kašike soli u jednu mjeru deterdženta za veš. Potopite zavjesu u ovaj rastvor i ostavite da tako odstoji tri do četiri sata, ili najbolje da prenoći. Nakon pranja, razmutite so u vodi, pa jošjednom isperite zavjese. Blistaće kao da ste ih tek kupili!

Soda

Soda će pomoći da izbijelite til koji nije previše prljav. Dakle, ukoliko vam je zavesa preterano prljava, prvo je operite, pa onda pristupite izbeljivanju. Sipajte 50 grama praška za pranje veša i 1 kašiku sode u lavor sa toplom vodom i dobro promešajte. Potopite zavjese u vodu 20 minuta, a zatim ih operite i isperite.

Skrob

Ovo je još jedan jeftin i efikasan način da izbelite zavese. Skrob se koristi se nakon pranja. Prvo, til je potrebno da operete na uobičajen način, a zatim uzmite čašu skroba i razblažite ga u lavoru tople vode. Potopite zavjese u rastvor da odstoji pet do šest sati. Nemoje je jako cijediti, samo je izvadite iz lavora, okačite iznad kade da “okapa”, a potom na prozore. Ne samo da će biti blistavo bijele, već će i izgledati kao da ste ih upravo ispeglali!

Izvor:balkanplus.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*