Bajadera za samo 25 minuta

Sastojci:200 ml vode;250 g margarina;200 g šećera;1 vanilin šećer;400 g mljevenog keksa;300 g mljevenih oraha;100 g čokolade za kuhanje

Glazura:150 g čokolade za kuhanje;6 žlica ulja

Priprema:U posudu na štednjaku sipati vodu, te dodati margarin narezan na manje komade, šećer i vanilin šećer.Sve zagrijavati uz miješanje da se sastojci otope.U veliku posudu sipati mljevene kekse i mljevene orahe pa ih izmiješati.

Napraviti u njima malu rupu, te u nju sipati otopljene sastojke.Kuhačom sve dobro izmiješati da se dobije fina ujednačena smjesa.Pomoću vage (ili odokativno) podijeliti smjesu na dva jednaka dijela.

Istopiti čokoladu za kuhanje i sipati u jednu polovicu smjese.I tu smjesu izmiješati pomoću kuhače da postane jednolična.Protvan dimenzija 35×20 centimetara namazati uljem.Na dno prvo staviti čokoladni (tamniji) sloj te ga gladilicom dobro izravnati.

Nanijeti svijetli sloj na tamni i oprezno ga rasporediti i zagladiti.Za glazuru na pari otopiti čokoladu za kuhanje s uljem i sipati po svijetlom sloju.Ovo je potpuno tekuće pa se ne morate bojati da ste nešto napravili krivo.Kolač ide na hlađenje u frižider preko noći prije rezanja i posluživanja.Rezati na pravokutnike prema želji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*