Banana split torta

Neodoljivi banana split jedna je od najomiljenijih slastica što ne čudi jer je kombinacija sladoleda, banana, šlaga i prelivene čokolade prava osvježavajuća bomba za sve ukuse. Zato sam čim sam vidjela da postoji i preukusna banana split torta odmah znala da će mi se itekako dopasti.

Ovaj jako fini recept pronašla sam na odličnom YouTube kanalu Recepti Brigita, a napravila sam i nekoliko sitnijih izmjena kako bi sve bio taman po mojem ukusu. Iako sladoled ovdje više nije u igri i dalje je posrijedi dobro poznat okus koji oduševljava. Svi prepoznatljivi dijelovi su i dalje ovdje – banane, vanilija, šlag i čokolada – a pridodana je i fina podloga koja je temelj ove izvrsne torte.

Podlogu sam izradila od mljevenih keksa, maslaca, čokolade za kuhanje i mlijeka. Rezultat je već sam za sebe jako fin i neodoljiv posebno zbog čokolade koja je dala upečatljiv okus po kojem je ova banana split torta baš posebna. Osnovna krema je krajnje jednostavna i pravi se od pudinga, a dobili smo i dodatni sloj tako da smo zgnječili banane i pomiješali ih s par žlica pudinga.

Na kraju se stavlja završni sloj od šlaga (kod mene uvijek obavezno od mliječnog slatkog vrhnja), a sve sam ukrasila s otopljenom čokoladom i listićima badema. Banana split torta može se odmah ukrasiti i cijela, ali ja sam se ovaj puta odlučila ukrašavati narezane kriške na tanjuru kako bi sve izgledalo ljepše prilikom posluživanja.

Cijeli postupak izrade pogledajte u novom videu i uživanje može početi:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*