Bez puno Troška, bez Pečenja: Recept za najukusniju Bajaderu

Kolač koji se uvijek na tacni prvi primjeti, kolač koji odmah svakog osvoji.

Sastojci:Prvi dio:250 gr šećera u prahu– 2 jaja– 100 gr lješnjak karamela– 1/2 margarina– 250 gr mljevenog keksa,Drugi dio: 250 gr šećera– 1 dl vode– 1/2 margarina– 250 gr mlijeka u prahu.Glazura:100 gr bijele čokolade.

Priprema:Prvi dio:Šećer u prahu umutiti sa dva jajeta, pa kuvati na pari. Kad je kuvano u vruće dodati lješnjak karamele, mješati da se istope. Zatim dodati margarin da se i on istopi. Dodati mljeveni keks, sve izmješati pa sve to jednako rastanjiti u plehu.

Drugi dio:Šećer i vodu staviti na vatru da se šećer dobro istopi. Sklonuti sa vatre pa dodati margarin da se istopi. Zatim dodati mlijeko u prahu, izmješati i sipati preko prvog dijela pa izravnati. Po želji preliti sa glazurom od bijele čokolade a može i bez nje.

U prvom dijelu jaja i šećer ne treba kuvati da bude previše čvrsto, bolje da se doda još malo mljevenog keksa ako procjenite da je potrebno.U drugom dijelu najbolje da se koristi mlijeko u prahu Slovenačke proizvodnje u plavoj kutiji i ako vam se desi da vam masa bude malo rjeđa dodati kašiku pudinga od vanilije ili još mlijeka u prahu.

Izvor: zdravlje-i-kuhinja.live

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*