Bounty čokoladice

Bounty čokoladice mi obožavamo i baš se sebi čudim da ih ranije nisam probala napraviti. Kod nas u kući su “pukle” za popodne, da sam znala da su ovako dobre pravila bih pre. Sledeći put ide dupla mera.

Sastojci:100 ml slatke pavlake,250 gr margarina,250 gr šećera,200 gr kokosa.Glazura:200 gr čokolade,4 kašike ulja.

Priprema:Pomešati slatku pavlaku ( koristila sam biljnu, a to su megle, halta, hulala ) šećer i iseckan margarin pa na slaboj vatri ih otopiti. Kada se otope ili već pred kraj pojačati vatru da provri.Kada provri skloniti sa vatre pa umešati kokos.Pleh dimenzija 30 x 20 ili približnih obložiti papirom za pečenje, pa izliti celu smesu i poravnati.

Ostaviti da se ohladi pa staviti u zamrzivač da odstoji 2 – 3h.Izvaditi , okrenuti na dasku za sečenje, skinuti papir i iseći u kockice ili štanglice, po želji.Otopiti čokoladu pa svaku kockicu ili štanglicu umočiti u otopljenu čokoladu i odlagati opet na papir za pečenje.

Papir za pečenje je najbolji jer se ni smesa od kokosa a posle ni čokolada zalepiti i lako ćete bounty čokoladice odvojiti.Višak čokolade lako nožićem možete pre skidanja čokoladica odvojiti od njih.Staviti u papirne korpice i poslužiti, uživati.Prijatno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*