BRZA ČOKOLADNA MOUSSE TORTA OD 4 SASTOJKA BEZ PEČENJA! MOŽE LI BOLJE!?

Sastojci
– 30 dag čokolade za kuhanje (što kvalitetnija i tamnija – to bolje)
– 5 dag maslaca
– 9 jaja
– veće pakiranje piškota
Priprema
Čokoladu natrgati na komadiće i otopiti na laganoj vatri. Dodati maslac, promiješati da se otopi pa na laganoj vatri dodavati jedno po jedno žumanjce. Svako žumanjce dobro umiksati prije nego se stavi drugo, i tako redom, svih 9.
Na kraju u vruću smjesu od čokolade i žumanjaka dodati čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. Ako je čokolada jako gorka, tada u bjelanjke pred kraj miksanja kada su već čvrsti dodajte 3-4 žlice šećera u prahu.
Prvo mikserom umiksajte nekoliko žlica bjelanjaka kako bi se povećala i omkešala čokoladna masa, a potom ostatak bjelanjaka lagano kuhačom umiješati u ostatak. Tako će se dobiti odlicna porozna i pahuljasta čokoladna masa.
U okrugli kalup za torte (22-24 cmØ) po dnu rasporediti piškote kratko namočene u mlijeko , a također piškote složiti uz rub kalupa sa šećernom stranom prema van. Rubove kalupa prije toga namastite s malo maslaca, tako će piškote ostati priljubljene uz kalup prije no što usipate kremu.
Napuniti kalup čokoladnim moussom, pospremiti tortu prvo u hladnjak, a potom i u zamrzivač. Kada se stisne (najbolje preko noći), maknuti obruč, ukrasiti po želji…
IZvor:recipeci.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*