Brza kapri torta, bez pečenja: osvežavajuća poslastica

Ako volite Kapri sladoled, obavezno probajte.

SASTOJCI:100 gr piškota,1,2 l mleka,120 gr vanila pudinga,125 gr šećera,250 gr putera,80 gr pudinga sa ukusom jagode,100 ml vode,600 gr šumskog voća,125 gr šećera u prahu,350 ml vode,200 gr čokolade,2 kašike ulja.

PRIPREMA:Prvo potopite piškote u mlako mleko i onda ih poređate na tacnu. Na snimku je prikazan kalup od prečnika 12cm, ali vi koristite standardan prečnik 24-28cm sa merama koje su napisane.

Ostavite u fižideru da budu hladne. Sipajte u šerpu šumsko voće sa 200ml vode i ostavite da se zagreva dok ne prokuva. U međuvremenu sa ostatkom vode razmutite puding od jagode. Kuvajte šumsko voće dok se ne raspadne, onda dodajte puding i mešajte dok se ne zgusne.

Budite brzi i oprezni jer može da prsne fil. Prelite vruć fil preko piškota i ostavite da se ohladi 30min. Sipajte u šerpu 800ml mleka i šćera i kuvajte dok ne prokuva. U međuvremenu sa ostatkom mleka umutite puding. Kada prokuva mleko dodajte puding i mešajte dok se ne zgusne.

Ostavite da se prohladi skoro dok ne bude sobne temperature, onda umutite margarin sa mikserom da omekša pa postepeno dodajte pudin od vanile i umutite ga penasto. Ako se fil sa šumskim voćem ohladio i stegao dodajte preko njega fil od vanila pudinga.

Ostavite da se stegne do kraja i potom prelite sa čokoladnim i uljem koje ste zagrejali na pari. Služite torticu hladnu. Primetićete da je čokoladni sloj malo tvrdji – to je zbog doživljaja krckanja čokolade kao kod Kapri sladoleda, ako ne želite da bude takva – dodajte dve kašike mleka dok je topite.

Izvor: Stil.kurir.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*