Brza torta sa plazma keksom i orasima

Ovu tortu će napraviti i početnici brzo i jednostavno, a uživaće kao pravi profesionalci. Kod nas na rodjendanu se pojela cela i tražilo se parče više. Bez kora, veoma kremasta i samo “klizi” niz grlo, a ukus zbog kombinacije plazma keksa i oraha neponovljiv. Morate probati.

Sastojci:700 gr kisele pavlake ( 1 kantica, nije bitan postotak masnoće ),500 ml slatke pavlake,200 gr šećera u prahu ili po želji, ko voli sladje ali mislim da je ovo sasvim dosta,400 gr mlevenog plazma keksa ( može da se zameni bilo kojim drugim suvim keksom ),150 gr plazma keksa u komadu,250 gr mlevenih oraha.

Priprema:U jednoj velikoj plastičnoj posudi umutiti slatku pavlaku.Posebno umutiti kiselu pavlaku i šećer. Masa će se razrediti ali tako treba.Umućenoj slatkoj pavlaci dodai kiselu pavlaku i umutiti.

Podeliti zatim sve na dva dela. Neka jedan deo bude nijansu veći i to onaj u koji ide keks.U jedan deo staviti keks a u drugi orahe pa izmešati.Uzeti kalup prečnika 23 cm ili šerpu ako se nema kalup.

Torta je čvrsta, ne brinite ali je mnogo lakše slagati je u kalupe sa podignutim ivicama.Ako slažte u kalup pnda obruč staviti na tacnu pa poredjati na dno red plazam keksa, onih celih komada umočenih u mleko, pa ceo fil sa keksom i preko ceo fil sa orasima. Dobro ohladiti nekoliko sati u frižideru pa skinuti obruč i dekorisati po ćelji. Preporučujem šlag krem od čokolade, odlično se slaže sa ostatkom torte.

Ako slažete u šerpu onda stavite veliku kesu unutra, poravnajte rukama pa istresite ceo fil od oraha, pa preko ceo fil od keksa i odgore poslažite plazam keks u komadima umočen u mleko, ostavite u frižider nekoliko sati ili 2h u zamrzivač pa okrenite samo na tacnu.

Ako vam je fil sa orasima mekši onda tako možda nećete moći.OPet u šerpu stavite kesu, pa red plazma keksa umočenog u mleko, ceo fil sa keksom, pa ceo fil sa orasima. 2 h u zamrzivač pa duplo preokrenite.Ništa ne brinite neće ništa da ispadne ili curi, samo ćete imati uprljanu jednu više tacnu. Dekoracija po ćelji.

Prijatno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*