Brze fritule

SASTOJCI ZA FRITULE:- 25 dag mekog brašna- 1 veliko jaje- 1 jabuka- 180 g jogurta (tekućeg ili čvrstog)- 2 žlice šećera- 1 žlice rakije- 1 žlica ruma- 2 male žličice praška za pecivo- prstohvat soli- 1 litra ulja ili masti (za prženje)

PRIPREMA FRITULA:

  1. U jednoj posudi pomiješajte jaje sa šećerom i soli. Zatim dodajte sitno naribanu jabuku, jogurt, rakiju i rum. U drugoj posudi pomiješajte brašno s praškom za pecivo koje potom dodajte u prvu smjesu.
  2. Stavite ulje ili mast u dublju zdjelu za prženje. Zapamtite da fritule ne smiju dodirivati dno zdjele nego moraju plivati u masnoći pa regulirajte količinu ulja imajući to na umu.
  3. Ulje zagrijte na srednjoj temperaturi. Ako je ulje previše vruće, fritule će brzo potamnjeti i zagorjeti te neće se napuhnuti.
  4. Malom žličicom zagrabite malo smjese i uz pomoć druge male žličice polagano spustite u ulje. Ostavite prostora fritulama i nemojte previše puniti zdjelu kako bi se mogle lijepo pržiti sa svih strana i okretati se. Ako primijetite da se ne okreću, lagano ih sami okrenite s vilicom.

izvor zadovoljna.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*