Brzinski recept za Havana tortu

SASTOJCI ZA HAVANA TORTU:- 150 g prženih mljevenih lješnjaka;- 150 g mljevenih napolitanki od lješnjaka;- 500 g mascarpone sira;- 500 ml vrhnja za šlag;- 70 g šećera u prahu;- 200 g čokolade za kuhanje;- 6 žlica ulja

PRIPREMA HAVANA TORTE:Prvo sameljite pržene lješnjake i napolitanke te ih pomiješajte.Čokoladu nasjeckajte i prelijte ju uljem. Tako zajedno istopite u mikrovalnoj pećnici ili na pari. U zdjelu dodajte mascarpone sir, vrhnje za šlag i šećer u prahu. Sastojke izradite mikserom.

Možete započeti slaganje.Na pladanj postavite obruč od 24 cm.Mljevene lješnjake i napolitanke posipajte po dnu, zatim ih malo utisnite. Dio kreme rasporedite po toj podlozi.Posipajte mljevene lješnjake i napolitanke.

Istopljenu čokoladu prošarajte pomoću fišeka za ukrašavanje.Kremu rasporedite tako da ju odgurujete, a ne da ju povlačite.Posipajte mljevene lješnjake i napolitanke.Prošarajte istopljenu čokoladu.

Rasporedite kremu.Posipajte mljevene lješnjake i napolitanke.Prošarajte istopljenu čokoladu.Rasporedite kremu.Posipajte mljevene lješnjake i napolitanke, ali manje nego što ste to činili prilikom slaganja.Prošarajte istopljenu čokoladu.

Kolač stavite u hladnjak da se stegne.

izvor zadovoljna.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*