Brzo i bez pečenja: Bijeli kolač

Ako ste misliti kako ne postoji bolja poslastica od sladoleda, tokom vrelog ljetnjeg dana, onda sigurno niste probali ovaj kolač. Probajte, sve će vam biti jasno. Prijatno!Sastojci:Podloga:500 grama mljevenog petit keksa,200 grama putera,200 ml mlijeka.Krema:600 ml mlijeka,dva pudinga od vanilije,četiri kašike šećera,300 ml pavlake za šlag.

Šlag za slaganje:150 ml pavlake za šlag.Dekoracija:150 grama bijele čokolade,50 ml pavlake za šlag.

Priprema

Prvo pripremite kremu da se može hladiti dok radite ostalo. U zdjeli pomiješajte puding od vanilije, šećer i 200 ml mlijeka. Preostalo mlijeko ulijte u lonac i stavite kuvati.Kada prokuva, sklonite ga sa strane i umiješajte pripremljeni puding. Sve zajedno vratite kuvati. Vruću kremu prebacite u zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.

Za to vrijeme pripremite podlogu. U veću zdjelu dodajte mljeveni keks i u sredini napravite udubljenje. Nastavite dodavati istopljeni puter i mlijeko. Sastojke pomiješajte, a zatim rukom nastavite sjedinjavati. Pripremljenu smjesu prstima rasporedite na dno kalupa 21×36 cm. Podlogu stavite u frižider dok krema ne bude gotova.

Nakon što se krema ohladila, uklonite foliju te je izmiješajte mikserom. Posebno umutite pavlaku za šlag. Pripremljeni šlag dodajte u kremu i sve sjedinite. Kremu rasporedite preko podloge i stavite u frižider.

Umutite pavlaku za šlag i rasporedite preko kreme, stavite u frižider.Za dekoraciju, preko bijele izlomljene čokolade prelijte pavlaku za šlag. Otopite u mikrotalasnoj ili na pari. Kada se ohladi, rasporedite na kolač. Sve zajedno vratite u frižider da se kolač stegne i ohladi.

Izvor:minimagazin.info

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*