Brzo i bez pečenja: Eurokrem torta od samo 5 sastojaka

Kolači i torte koji se ne peku uvijek su dobra opcija, jer nam je potrebno manje vremena da ih napravimo, a upravo jedan takav recept vam donosimo danas.Ova fantastična torta sa eurokremom i keksom će vas osvojiti na prvu, nije potrebno mnogo sastojaka da je napravite, a sigurno ćete uživati u svakom zalogaju.

Sastojci:1.5 – 2 dupla pakovanja bijelog petit keksa,1.5 – 2 dupla pakovanja tamnog petit keksa (sa kakaom),150-200 grama bijelog eurokrema,150-200 grama crnog eurokrema,5 dl slatke pavlake.

Glazura:1 dl slatke pavlake,100 grama čokolade.

Priprema

Umutite slatku pavlaku pripremljenu za fil i podijelite na dva dijela. U jedan dio dodajte bijeli eurokrem, u drugi crni. Dobro umutite. Tačnu količinu eurokrema odredite prema svom ukusu i slatkoći slatke pavlake koju koristite.

Dno kalupa za tortu (kojem se skida obruč i prečnika 28 cm) obložite pek papirom. Premažite kalup puterom i pospite šećerom u prahu.

Keks potapajte u mlijeko, a zatim ga redajte, jedan krug jedna boja, drugi krug druga boja. Na crni keks nanosimo bijeli fil, a na bijeli crni fil. Kada popunite cijeli kalup, ostatak bijelog i crnog fila spojite i dobro izmiješajte da se boja ujednači. Premažite tortu (ne vadimo je iz kalupa!) tim filom i dobro popunite eventualne rupice i nejednakosti u visini keksa.

Za glazuru otopite čokoladu i, još dok je vruća, dodajte slatku pavlaku. Prelijte preko torte i ukrasite kokosom ili po svojoj želji. Tortu ostavite da odstoji preko noći u frižideru, a zatim možete bez problema da je premjestite na tacnu na kojoj ćete da poslužujete pise minimagazin.info

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*