Brzo i bez pečenja: Neodoljivo kremaste karamel kocke

Podloga:150 grama petit keksa,mlijeko za namakanje keksa.Karamel krema:3 pudinga od karamele,1 l mlijeka,120 grama šećera,200 ml pavlake za šlag.

Glazura:200 grama čokolade za kuvanje,200 ml pavlake za šlag.Dekoracija:200 ml pavlake za šlag.

Priprema:Pudinge pomiješajte sa malo mlijeka, a ostatak stavite kuvati. Nakon što mlijeko prokuva, umiješajte pudinge i skuvajte do kraja. Puding prebacite u drugu posudu i pokrijte prozirnom folijom, ostavite da se ohladi. Skinite foliju i malo ga izmiješajte. Dodajte umućeni šlag i sjedinite.

Keks umočite u mlijeko i poslažite na tacnu u obruč prečnika 22×28 cm. Pripremljenu kremu rasporedite preko keksa. Stavite u frižider na hlađenje.

Pripremite glazuru tako da pavlaku za šlag ugrijete na laganoj temperaturi do vrenja. Prelijte preko čokolade koja može biti sjeckana ili u kapljicama. Miješajte dok se čokolada sasvim ne otopi, a zatim ostavite da se ohladi.

Glazuru prelijte po kolaču, a zatim stavite u frižider da se dobro stegne. Pavlaku za šlag umutite i rasporedite po kolaču, zatim ga vratite u frižider da se stegne.Pogledajte i video kako da napravite kremaste karamel kocke.

Karamel kocke Jednostavno i ne peče se | Natašine slastice

Izvor: kolaci.biz

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*