Brzo i bez pečenja: Pijesak kolač

Sastojci:5 pudinga od vanilije,250 grama šećera,1500 ml mlijeka,300 grama putera,200 grama mljevenog keksa,200 grama kokosa,200 grama mljevenih oraha,200 ml pavlake za šlag,dva reda čokolada.

Priprema

U zdjelu dodajte puding, šećer i pomiješajte sa malo mlijeka. Ostatak mlijeka stavite da se kuva. Proključalo mlijeko maknite sa strane. Umiješajte pripremljene sastojke i vratite da se kuva.U zdjelu ulijte kuvanu kremu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Uklonite foliju i izmiješajte mikserom. Dodajte izrezani puter sobne temperature te sve dobro izmiješajte mikserom.

Kremu rasporedite na tri jednaka dijela. U jedan dio dodajte mljeveni keks. U drugi dio dodajte kokos. U treći dio dodajte orahe.Tepsiju, dimenzija 20 x 35 cm, nije potrebno ničim premazivati. U tepsiji prvo rasporedite smjesu od keksa. Zatim rasporedite smjesu od kokosa. Rasporedite smjesu od oraha. Pavlaku za šlag umutite mikserom te dobijeni šlag rasporedite u tepsiji. Naribajte čokoladu. Stavite kolač u frižider da se stegne.

Izvor: kolaci.biz

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*