Brzo lako i fino fantasticna torta sa krosanima bez pecenja

Ostavite kolač da se ohladi. Mikserom umutite pavlaku za šlag pa premažite po kolaču. Kolač ostavite u frižider do rezanja.Ovo se tako lako i brzo pravi da nam je postala jedna od omiljenih poslastica. Možda zvuči pomalo neobično, ali je veoma kremasto i jako ukusno. Prijatno!

Sastojci:200 grama petit keksa,3 pudinga od čokolade,3 pudinga od vanilije,12 kašika šećera,2 l mlijeka,10 velikih kroasana (po želji vanilija ili čokolada),3-4 kašike eurokrema,300 ml pavlake za šlag,mlijeko za umakanje kroasana.

Priprema:Keks umačite u mlijeko i slažite u tepsiju ili na tacnu sa obručem prečnika 25×35 cm. U posudu dodajte puding od čokolade, 6 kašika šećera i malo mlijeka od jedne litre pa zatim pomiješajte. Ostatak mlijeka stavite da se kuva. Uzavrelo mlijeko sklonite s vatre i umiješajte pripremljene sastojke, nastavite kuvati puding. Čim puding sklonite s vatre, prelijte ga preko keksa.

Odmah nastavite slagati kroasane. Kroasane malo pritisnite prstima da upadnu. U posudu dodajte puding od vanilije i 6 kašika šećera te prelijte i pomiješajte sa malo mlijeka od jedne litre. Ostatak mlijeka stavite da se kuva. Uzavrelo mlijeko stavite sa strane i umiješajte pripremljeni puding. Nastavite kuvati puding. Čim sklonite s vatre, prelijte ga preko kroasana i rasporedite. Odmah rasporedite eurokrem.

Ostavite kolač da se ohladi. Mikserom umutite pavlaku za šlag pa premažite po kolaču. Kolač ostavite u frižider do rezanja pise minimagazin.info

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*