Brzopotezni kolač od čokolade i kave

Sastojci:*šalica od 240 ml:30 do 40 keksa, nekih suhih kakve imate doma;3 šalice mlijeka ;1 šalica slatkog vrhnja;1/2 šalice šećera;2 žlice kakao praha;160 g tamne čokolade;1/3 šalice kukuruznog škroba (kukuruznog brašna);1 šalica mlijeka (za umakanje keksa);1 žlica jake turske kave (možete staviti i više za jaču aromu kave)

Priprema:Umutite 1/2 šalice mlijeka sa kukuruznim škrobom tako da smjesa bude glatka bez grudica. Ostavite sa strane.

U lonac stavite preostalo mlijeko, vrhnje, šećer, kakao prah i zagrijavajte dok se šećer ne otopi. Kad se šećer otopi i smjesa prokuha, smanjite temperaturu na srednje do nisku pa u to ulijte mlijeko sa kukuruznim škrobom i miješajte dok se ne zgusne. Uklonite sa štednjaka pa ubacite natrganu čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Ostavite sa strane.

Pomiješajte šalicu mlijeka s kavom pa umačite u to kekse (ako radite sa piškotama, držite ih u tome jako kratko) i slažite na protvan – sloj keksa – sloj 1/3 kreme pa još jedan sloj keksa – 1/3 kreme – sloj keksa – i na kraju krema.

Kolač ostavite u hladnjaku najmanje četiri sata, a prije rezanja na njega naribajte malo čokolade.

Napomena: Ukoliko nemate kukuruznog škroba, sličnu varijantu ovog kolača možete napraviti i sa pudingom – uzmite dvije vrećice onog od čokolade, a može proći i od vanilije, no u tom slučaju dodajte više kakaa. Također, umjesto kave u mlijeko za umakanje keksa možete staviti malo ruma.

izvor 24sata.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*