Čarobni kolač od jabuka: Mogu reći i najbolji kolač od jabuka koji sam probala

Sastojci:

– Gris 1 čaša– Brašno (oštro) 1 čaša– Šećer 1 čaša– Prašak za pecivo 1 paketić– Vanilin šećer 1 paketić– Jabuke po potrebi i želji– Cimet po želji– Margarin za kolače po potrebi.

Priprema:

Predložene količine su ovdje isključivo informativno. Inače koju god veličinu čaše/šalice iskoristite biti će dobar recept. Samo pripazite da su omjeri namirnica raspoređeni u pravilnim trećinama.
U dublju posudu dodajte 1 čašu od 3 dcl brašna, istu čašu griza, te na kraju čašu šećera. Dodajte i jedan paketić praška za pecivo i paketić vanilin šećera. Sve suhe sastojke pomiješajte.

Dno protvana nauljite i posipajte brašnom da se kolač ne zalijepi, a zatim preko svega rukama posipajte suhu smjesu (griz, šećer i brašno).Sloj suhe smjese ne treba biti debeo, već dovoljan da pokrije i da se kroz njega ne vidi dno protvana. Preko suhe smjese posipajte obilnu količinu ribanih jabuka (nije ih potrebno cijediti prije) s malo mljevenog cimeta.

A preko jabuka ponovno posipajte suhu smjesu dok ih u potpunosti ne prekrijete. Postupak ponavljajte sve dok imate jabuka i suhe smjese, ili vam stane sve u protvan.Na kraju po kolaču naribajte margarin i stavite ga peći u pećnicu na 200 stupnjeva oko 40 minuta ili dok ne vidite da je dobio lijepu zlatnu boju.

Izvor: lifestylekuhinjica.info

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*