Cheesecake od tri sastojka

Ta tri sastojka su – jaja, kremasti sir i bijela čokolada. Oni koji su ga probali kažu da je fantastičan. Posebno je ukusan ako se malo ohladi u frižideru – pravo osvježenje za nepce.

Sastojci:

3 jaja,120 g bijele čokolade,120 g krem sira

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva i dok se ona grije, odvojite bjelanjke i ostavite ih u frizideru dok vam ne zatrebaju, snijeg će kasnije biti čvršći.Čokoladu natrgajte, savite u veliku zdjelu i omekšajte u drugoj posudi s toplom vodom (temperatura vode neka bude oko 60 stupnjeva) pa dodajte sir i sve zajedno otopite da bude tekuće. Izvadite posudu iz vode i dodajte žumanjke. Dobro izmiksajte.

Sad je red na bjelanjke pa ih izmiksajte u čvrst snijeg (tako čvrst da se drže kad zdjelu okrenete naopako). Potom umiješajte 1/3 snijega od bjelanjaka u prvu smjesu i dobro promiješajte lopaticom. Zatim dodajte ostatak.

U okrugli kalup stavite masan papir premazan s malo ulja ili maslaca. Polako stavljajte smjesu u kalup i pecite 15 minuta na 170 stupnjeva, potom još 15 minuta na 160 stupnjeva, a potom ugasite pećnicu i ostavite kolač unitra još 15 minuta. Izvadite ga i ostavite u kalupu dok se posve ne ohladi.

Preuzeto sa: 24sata.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*