Cheesecake s jagodama

Sastojci: 300 g čokoladnih keksa, 150 g maslaca, 150 g punomasnog jogurta, 200 g jagoda, 6 g mljevene želatine, 3 dl slatkog vrhnja, žlica džema od jagoda, žlica likera od jagoda, bijela krema: 2 dl čvrstog jogurta, 125 ml slatkog vrhnja, 3 g želatine, 40 g šećera u prahu, 200 g jagoda, metvica

Priprema: Pomiješajte mljevene kekse i rastopljeni maslac. Okrugli kalup obložite papirom za pečenje. Rasporedite kekse po dnu kalupa i stavite u hladnjak. U blenderu izmiksajte jagode i pomiješajte s jogurtom i džemom. Namočite želatinu s malo vode prema uputama na vrećici i ostavite da nabubri.

Izmiksajte slatko vrhnje u šlag, a želatinu s likerom otopite na laganoj vatri. Umiješajte je u kremu od jagoda i jogurta, pa umiješajte i šlag. Kremu stavite na ohlađenu podlogu, ravnomjerno rasporedite i zagladite. Stavite u hladnjak. Jogurt sa šećerom u prahu dobro izmiksajte, a slatko vrhnje istucite u šlag.

Želatinu namočite s malo vode prema uputama, pa kad nabubri otopite na laganoj vatri i umiješajte u jogurt. Dodajte i šlag. Izlijte preko kreme od jagoda i stavite u hladnjak na par sati, a najbolje preko noći. Izvadite iz kalupa, pažljivo skinite papir za pečenje i ukrasite ploškama svježih jagoda i listićima metvice.

izvor 24sata.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*