Cheesecake s mascarpone sirom i borovnicama

Podloga od keksa:

250 g mljevenog keksa
130 g maslaca

Krema od sira i bijele čokolade:

250 g mascarpone sira
400 g krem sira
200 ml slatkog vrhnja
100 g bijele čokolade
½ želatine 50 g

Umak od borovnica:

200 g borovnica
50 ml vode
60 g šećera
20 g gustina

Priprema:Najprije pripremite umak od borovnica. U lončić stavite borovnice, šećer te gustin razmućen u vodi. Borovnice kuhajte na nižoj temperaturi nekoliko minuta dok ne dobijete gusti umak nalik voćnom džemu. Umak od borovnica ostavite sa strane da se ohladi dok pripremate ostalo.

Maslac otopite na laganoj vatri pa pomiješajte s mljevenim keksima. Kekse ravnomjerno utisnite na dno okruglog kalupa za torte promjera 26 cm. Pećnicu zagrijte na 180°C stupnjeva pa kratko (5 minuta) zapecite podlogu od keksa i maslaca. Ovaj dio možete i preskočiti, ali ja volim hrskavu podlogu kod Cheesecakea pa ovaj dio nikada ne izostavljam.

Želatinu pomiješajte s 2 žlice vode i ostavite nekoliko minuta da nabubri, a zatim ju otopite.

Bijelu čokoladu otopite na pari.

Slatko vrhnje izmiksajte u čvrsti šlag. U zasebnoj zdjeli kratko izmiksajte krem sir i Mascarpone sir. Dodajte otopljenu bijelu čokoladu te otopljenu želatinu pa kratko izmiksajte kremu. Na kraju dodajte prethodno izmiksani šlag pa sve još jednom kratko izmiksajte.

Na podlogu od keksa rasporedite pola kreme od sira. Preko kreme premažite umak od borovnica, a zatim nanesite ostatak kreme od sira. Zadnji sloj kreme od sira rasporedite u što više hrpica, tako ćete jednostavnije i brže premazati kremu preko voćnog umaka.

Cheesecake prije posluživanja spremite u hladnjak na nekoliko sati, a najbolje preko noći.

NAPOMENA: Prilikom slaganja torte svi slojevi (kora od keksa i voćni umak) moraju biti ohlađeni.

izvor slatkisvijet.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*