Cheesecake sa Lino Ladom

Sastojci:Za podlogu:250 g čokoladnog sendvič keksa sa čoko punjenjem (koristila sam Toto),60 g putera.Za kremu od sira:350 g krem sira (ABC, Philadelphia ili sl.),5 kašika šećera u prahu,2 vanilin šećera,200 ml slatke pavlake,1/2 kesice krem fixa,10 smrvljenih čokoladnih keksa.

Za kremu od Lino Lade:150 g Lino Lade nugat (Nutelle, ili bilo kog nugat namaza),100 g krem sira,200 ml slatke pavlake,1/2 kesice krem fixa.Dekoracija:slatka pavlaka,par komada čokoladnih keksa.

Priprema:Podloga:Otopite puter i ostavite sa strane da se prohladi. Kekse sameljite u secku i pomešajte ih sa otopljenim puterom. Smesu utisnite u manji kvadratni kalup dimenzija 22×22 cm, i stavite u frižider dok pripremate kreme.

Krema od sira:U jednoj posudi izmiksajte krem sir sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Za još manje slatku varijantu, koristite aromu vanile umesto vanilin šećera.

U drugoj posudi posebno umutite slatku pavlaku sa krem fixom. Spojite ove dve smese ručno, lagano mešajući, tako što u smesu od sira dodajete kašiku po kašiku umućenog šlaga dok se sve ne poveže u glatku i penastu kremu. Napomena: Čini mi se da bi kreme bile dovoljno stabilne i bez krem fixa, ukoliko čvrsto umutite slatku pavlaku u šlag, ali ako ne želite da brinete o tome, sa krem fixom će garantovano imati potrebnu čvrstinu. 🙂

Na kraju dodajte čokoladne kekse koje ste rukom izmrvili, ili u secku tako što ih usitnite sa par pulseva (što je svakako lakši i brži način).

Kremu ravnomerno rasporedite preko keks podloge, poravnajte i stavite u frižider.

Krema od Lino Lade:U jednoj posudi izmiksajte krem sir sa Lino Ladom. Ovde nema potrebe za dodavanjem šećera jer je Lino Lada dovoljno slatka, ali ako volite slađe, slobodno dodajte šećera u prahu po ukusu.

U drugoj posudi umutite slatku pavlaku sa krem fixom i lagano sjedinite smese na isti način kao kod prve kreme.Kremu rasporedite preko prve kreme, poravnajte i stavite cheesecake na hlađenje u frižider.Pre posluživanja dekorišite po želji, šlagom i preostalim keksima i potom uživajte. Prijatno! 🙂

Izvor:https://www.mysticcakes.com/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*