Čisti disajne puteve, skida naslage sa pluća: Caj od ovog začina je čisto zlato, potrebna je jedna šolja dnevno!

Jača cijelo tijelo i štiti od bolesti.Čaj od bosiljka se koristi za ublažavanje infekcija i upalnih procesa u organizmu.Ovaj zeleniš sadrži kamfor, mineralne soli, biljna vlakna, eterična ulja i mnoge druge. Osim toga, obiluje vitamin A, K, C i B6; a od minerala sadrži magnezijum, mangan, kalijum i gvožđe.

Čaj od bosiljka ima zaista mnogo ljekovitih dejstava, a najvažnija su:protiv bolova u mišićima,prevencija bolesti organa za varenje,kod bolesti bubrega, mokraćne bešike i kod problema sa mokrenjem,protiv nesanice i hroničnog umora, glavobolje,kod prehlada, gripa, bronhitisa, astme,kod problema sa kožnim bolestima,spriječava razne infekcije.

Čaj od bosiljka za kašalj

Čaj od bosiljka je pogodan za probleme sa disajnim ogranima, kašljem i izbacivanjem sluzi. Zapaljenje disajnih organa dovodi do kašlja, koji često umije da bude uporan i neprijatan.Čaja od bosiljka može da očisti bronhije i pomogne u izbacivanju sluzi koja nadražuje disajne kanale. Dakle, čaj od bosiljka umiruje kašalj i postepeno, redovnim korišćenjem čaja, dolazi do prestanka kašlja.

Čaj od bosiljka za sinuse – inhalaciju

Većina ljudi često ima problema sa kijavicom, sinusima i zapušenim nosem, bilo da se radi o alergijskoj reakciji ili nekom zapaljenskom procesu.

Čaj od bosiljka se uspiješno primenjuje za inhalaciju, i to na sljedeći način:

Dvije supene kašike sušenog bosiljka staviti u litar ključale vode i ostaviti 5 minuta da odstoji poklopljeno. Nakon toga, počnite da se inhalirate tako što ćete staviti lice u položaj iznad posude sa čajem, prekriti glavu peškirom i duboko udisati.Odrasli mogu da se inhaliraju i nekoliko minuta, a djeca samo 2-3 minuta. Postupak je dovoljno ponoviti 2 puta u toku dana.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*