ČOKO BOMBA

SASTOJCI:

Za podlogu:25 dkg keksa (može Grancereale ili petitt ili bilo kakvi drugi prhki koje imate);15 dkg maslaca

Za kremu:50 dkg Mascarponea;500 ml vrhnja za šlag (Hole, Hulala ili neko slično);20 dkg mliječne čokolade;20 dkg čokolade za kuhanje;20 dkg bijele čokolade

PRIPREMA:Za podlogu usitniti kekse (staviti u vrećicu za zamrzavanje pa istući batom za meso) i pomiješati ih s otopljenim maslacom. Smjesom napuniti kalup za tortu promjera 24 cm. Pustiti da se ohladi i stvrdne.

Za kremu posebno otopiti svaku vrstu čokolade sa po 1/2 dl vrhnja za šlag. Učiniti će vam se to malo vrhnja (i to je u stvari puno manje vrhnja no što bi u klasični ganache išlo) ali bez brige, tako treba biti. Svaku čokoladu otopljenu sa vrhnjem ohladiti uz miješanje.

Ostatak vrhnja za šlag miksati da bude čvrsto, dodati mu mascarpone i dobro sjediniti. Podijeliti tu smjesu na tri dijela pa u svaki dio dodati posebno otopljenu čokoladu. Tako ćete dobiti tri različite vrste čokoladne kreme.

Sada na podlogu od keksa u kalupu (stranice kalupa bi bilo dobro obložiti prozirnom folijom kako vam se krema prilikom odvajanja kalupa ne bi zalijepila za kalup) namazati prvo tamnu kremu, potom onu od mliječne čokolade i na kraju onu od bijele čokolade. Dobro rashladiti, maknuti obruč i ukrasiti po želji.

izvor dnevno.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*