Čoko moko Plazma torta gotova za 15 minuta

Sočna i lagana, ovo je torta za čiju pripremu nije potrebno izvojiti mnogo vremena. Pored toga, nije vam potrebno ni neko posebno kulinarsko umijeće kako biste je napravili, a odlična je opcija kada želite brz i jednostavan kolač koji je veoma ukusan. Prijatno!

Sastojci:150 grama pečenih lješnika,300 grama mljevenog keksa (Plazma ili po ukusu),pakovanje tamnih kora za torte 700 grama,200 grama šećera u prahu,600 grama kisele pavlake,5 kesica šlaga (oko 250 grama ili može i slatka pavlaka),300 ml kisele vode,700 ml čokoladnog mlijeka.

Priprema:Prvi fil: Umutite šlag sa kiselom vodom (ili umutite slatku pavlaku za šlag).Drugi fil: Izmiješajte kiselu pavlaku i šećer pa dodajte mljeveni keks i mljevene lješnike. U ovaj fil dodajte 5 kašika umućenog šlaga tj. od prvog fila odvadite.

Filovanje: Izbockati koru čačkalicom, da bolje upije čokoladno mlijeko. Natopiti koru sa dosta čokoladnog mlijeka, budite strpljivi dok ne upije. Premažite filom od lješnika pa zatim šlagom. Staviti drugu koru, izbockati, natopiti čokoladnim mlijekom, opet sačekati da upije pa premazati filom od lješnika i onda opet šlagom.

Za premazivanje gornje kore i stranica iskoristite nekoliko kašika fila od lješnika izmiješanih sa 2-3 kašike šlaga. Zagladite pa tortu stavite u frižider na par sati, da se ohladi. Nakon što tortu izvadite iz frižidera, počnite s ukrašavanjem. Možete je ukrasiti šlagom, fondanom ili rastopiti 150 grama čokolade sa 50 grama putera i jednom kašikom ulja.

Izvor: Šerpica

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*