Čoko rum kolačići

Recept za rum kolačiće koji će biti glavni ljepotani na blagdanskom stolu

Čoko rum kolačići – sastojci (za 45-50 komada):

500 g mljevenog keksa
100 g pečenog mljevenog lješnjaka
125 g maslaca (sobne temperature)
70 g šećera u prahu
2 vrećice rum šećera
1/2 bočice arome ruma
50 g čokolade u prahu
1,7 dl (do 1,9 dl) soka cijeđene naranče

Čokoladni ganache:

200 g mliječne čokolade
1 dl slatkog vrhnja

Još potrebno:

mljeveni keksi
mljeveni pečeni lješnjaci

Čoko rum kolačići – priprema:

Pripremite prvo ganache. U odgovarajućoj posudici mliječnu čokoladu izlomite na manje komade i prelijte slatkim vrhnjem. Zagrijavajte na umjerenoj temperaturi uz miješanje da se sva čokolada otopi. Smjesu prohladite.

U mljeveni keks dodajte lješnjake, maslac, šećer u prahu, rum šećer, aromu ruma i čokoladu u prahu te promiješajte. Količina soka cijeđene naranče ovisi o vrsti keksa koji koristite, zato sok dodajete postupno kako ne biste previše razrijedili smjesu. Zamijesite jednoličnu smjesu rukama da se svi sastojci povežu.

Za formiranje kolačića koristite okrugli kalup omjera 4 cm. Za jedan kolačić potrebno je oko 20 g smjese. Smjesu utisnite u kalup i poravnajte, a na sredini kolačića dok je još u kalupu, pomoću bočice arome ruma napravite udubljenje.

Formirane kolačiće uvaljajte u mješavinu mljevenog keksa i mljevenog pečenog lješnjaka. Postupak ponavljajte dok ne potrošite svu smjesu.

Čokoladni ganache (ako se previše stisnuo malo zagrijte kako biste lakše punili kolačiće) prebacite u slastičarsku vrećicu, odrežite vrh i svaki kolačić napunite čokoladnom filom. Kolačiće čuvajte poklopljene na sobnoj temperaturi.

izvor zadovoljna.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*