Čokoladna jafa torta sa gotovim korama

U toku leta ne želim da provodim puno vremena u kuhinji, a verujem da je tako i kod vas. Na ovako visokim temperaturama ponekad pribegnem gotovim korama i rešim se pola posla. Čokolada, pomorandža i jafa keks su jedna odlična kombinacija bilo da se radi o kolaču ili torti. Ja sam radila meru od samo jedne kore, koju sam presekla na tri dela, al ne znam šta ću sad sa ostale dve kore.

Ma smisliću. Dobila sam jednu šnit tortu, porodičnu, ništa veliko. Pored toga, napisaću i mere i za okrugle kore, a i punu meru za sve tri velike kore, što je jedna lepa, velika i bogata rodjendanska torta. Koristila sam velike, pravougaone Vincini kakao kore.

Puna mera – 3 kakao kore:Fil:1,5 l mleka,5 pudinga od čokolade,12 kašika šećera,200 gr čokolade,375 margarina ili maslaca,6 kašika eurokrema,600 gr jafa keksa,sok od pomorandže.Okrugle kore:1l mleka,3 pudinga od čokolade,8 kašika šećera,150 gr čokolade,250 gr margarina ili maslaca,4 kašike eurokrema,400 – 450 gr jafa keksa,sok od pomorandže.

Jedna velika kora – šnit torta:600 ml mleka,2 pudinga od čokolade,6 kašika šećera,100 gr čokolade,125 gr margarina ili maslaca,2 kašike eurokrema,250 gr jafa keksa,sok od pomorandže.

Priprema:

Pomešati puding, šećer i malo hladnog mleka, a ostatak mleka staviti na vatru da provri.Zakuvati u kišuće mleko mešavinu puding ai mešati dok se ne zgusne.Skloniti sa vatre, dodati čokoladu, mešati dok se ne otopi.Prekriti puding folijom i ostaviti da se ohladi.Na kraju staviti sat vremena u frižider.

Skinuti foliju pa umutiti kratko puding.Umutiti maslac ili margarin sobne temperature, pa im dodati fil i sve umutiti.Na kraju dodati eurokrem i kratko sve umutiti.Nemojte predugo da mutitite ni jedna fil inače kad pravite jer on tako otpušta i sve je redji.Isprskajte koru sokom od pomorandže, sačekajte da upije, pa namažite filom.

Umačite jafa keks u sok od pomorandže i ređajte preko fila naopako. Premažite opet filom. Ponovite postupak i sa drugom korom. Treću koru isprskajte sokom i celu tortu premažite ostakom fila. Fila ima dovoljno za sve, nemojte mazati jako tanko na kore.ekorišite po želji.

Prijatno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*