Čokoladna torta s karamelom i oreo keksima!

Sastojci:36 komada Oreo keksa, 225 g maslaca, 130 g smeđeg šećera, 2 slatka vrhnja od 250 ml, 350 g tamne čokolade

Priprema:Oreo kekse ubacite u blender (multi-praktik) i uključite dok se skroz ne samelje. Prebacite u posudu za miješanje.Istopite maslac i polovinu umiješajte u mljeveni keks. Dobivenu masu utisnite prstima na dno pleha ili staklene posude (oko 25 cm) za tortu. Ubacite u zamrzivač 10 minuta da se stvrdne.

U drugu polovicu maslaca sipajte smeđi šećer i miješajte na tihoj vatri, miješajući sve vrijeme. Kada se šećer istopi i pojave se mjehurići, miješajte još jednu minutu.Sklonite s vatre. Dodajte 4 žlice neumućenog slatkog vrhnja u smjesu, miješajući lagano.

Ohladite dobivenu karamelu 15 minuta pa je ulijte preko pripremljene kore i vratite u zamrzivač još 30 minuta (ne duže, jer ne želite da se karamela skroz zaledi).

Istopite čokoladu na pari pa je ostavite sa strane. U drugom loncu zagrijte 1 cijelo slatko vrhnje na srednje visokoj temperaturi, dok ne provrije. Kada provrije, ulijte ga preko čokolade i lagano promiješajte, dok ne dobijete ujednačenu smjesu.Ulijte čokoladu preko karamele i vratite u hladnjak. Poslužite kada se potpuno ohladi.

izvor dnevno.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*