Čokoladna torta sa piškotama

Sastojci:dupli paket piškota,500 ml slatke pavlake ( slatko vrhnje, halta ),150 gr čokolade,šećer u prahu po ukusu, ja nisam stavljala,200 ml mleka, za piškote.

Priprema:Slatku pavlaku ) 300 ml ) zagrejte do tačke ključanja, ali da ne proključa. Sklonite sa vatre i dodajte izlomljenu čokoladu.Mešajte dok se čokolada ne otopi.Ostavite da se ohladi da bude topla a onda slobodno može u zamrzivač na sat vremena ili ako vam se ne ćuri u frićider na 2 – 3 h.

Nakon tog vremena izvadite, biće tvrdo, pa umutite miksetom.Krem će posvetliti i postati fino mek.Umutite ostatak slatke pavlake.Dodajte čokoladnom delu pola te umućene pavlake i nastavite da mutite.Podelite piškote na tri jednake gomile. Ostaće vam jedna, bar je meni ostalo pa nju stavimo u donji red.

Umočite piškote u mleko i poslažite prvi red, pa nanesite čokoladni krem, zatim piškote, pa krem, pa piškote.Odgore stavite krema ako vam je ostalo i preko onaj ostatak umućene slatke pavlake.Opet napomena, pošto ste ranije umutili slatku pavlaku može da se desi da se stvrdne, pa da je teško odgore razmazujete, onda sipnite malo mleka i promešajte.

To je to.Ohladite 2 – 3 h u frižideru da piškote otpuste pa poslužite.Prijatno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*