Čokoladna torta sa piškotama

Meke piškote koje se tope u ustima i fini krem od čokolade koje se brzo pravi… Torta nije mnogo velika jer se koristi samo dupli paket piškota ali vi slobodno povećajte ili za probu napravite ovu malu meru.

Sastojci:dupli paket piškota,500 ml slatke pavlake ( slatko vrhnje, halta ),150 gr čokolade,šećer u prahu po ukusu, ja nisam stavljala,200 ml mleka, za piškote.

Priprema:Slatku pavlaku ) 300 ml ) zagrejte do tačke ključanja, ali da ne proključa. Sklonite sa vatre i dodajte izlomljenu čokoladu.Mešajte dok se čokolada ne otopi.Ostavite da se ohladi da bude topla a onda slobodno može u zamrzivač na sat vremena ili ako vam se ne ćuri u frićider na 2 – 3 h.

Nakon tog vremena izvadite, biće tvrdo, pa umutite miksetom.Krem će posvetliti i postati fino mek.Umutite ostatak slatke pavlake.Dodajte čokoladnom delu pola te umućene pavlake i nastavite da mutite.Podelite piškote na tri jednake gomile. Ostaće vam jedna, bar je meni ostalo pa nju stavimo u donji red.

Umočite piškote u mleko i poslažite prvi red, pa nanesite čokoladni krem, zatim piškote, pa krem, pa piškote.Odgore stavite krema ako vam je ostalo i preko onaj ostatak umućene slatke pavlake.Opet napomena, pošto ste ranije umutili slatku pavlaku može da se desi da se stvrdne, pa da je teško odgore razmazujete, onda sipnite malo mleka i promešajte.

To je to.Ohladite 2 – 3 h u frižideru da piškote otpuste pa poslužite.Prijatno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*