Čokoladni kolač sa keksom bez pečenja

Keks + čokolada – postoji li bolja kombinacija? Još ako vam kažemo da zajedno čine kolač koji ćete spremiti čas posla, koji se uz sve to NE PEČE – super, zar ne?Brzi kolači koji vas neće zarobiti u kuhinji su sjajni za one dane kada nemam puno vremena, a najavili su nam se iznenadni gosti.
Pogledajte recept sa uputstvom i saznajte kako da napravite ovaj brzi kolač od čokolade i keksa.

SASTOJCI:275g biljnog maslaca,330g šećera u prahu,60g kakao praha,1 kašika vanilinog ekstrakta,20 keksa (Petit Buere)60ml mleka.

Priprema:Korak 1:U vrelu šerpu stavite biljni puter da se istopi. Za to vreme u činiji pomešajte šećer uprahu, kakao prah, mleko, vanaila ekstrakt istopljeni puter.Dobro pomešajte dok ne dobijete glatku čokoladnu masu.
Korak 2:Dublju tepsiju ili kalup za kolače obložite papirom za pečenje. Dno namažite debljim slojem čokoladne smese, pa poređajte keks jedan do drugog.Ponavljajte isti proes sve dok ne dođete do željene visine kolača.
Obratite pažnju da slažete keks na keks, kako biste kasnije lakši sekli. Stavite u frižider da se ohladi, izvadite, isecite i poslužite posute šećerom u prahu ili kokosovim brašnom.

Lako, bez pečenja i brzo! Prijatno!Možete vi to same!Fotografija preuzeta sa sajta: block.com.mk

Izvor: mogujatosama.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*