Donosimo nepogrešivi recept za breskvice

Sastojci:2 jaja;2 dcl šećera;1 dcl otopljene masti;½ praška za pecivo;350 gr brašna;5 žlica marmelade;0,5 dcl ruma;crvena boja u prahu;kristalni šećer

Priprema:Izmiješajte jaja sa šećerom i masti. Posebno pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Sve sjedinite. MijesitE sve dok se prestane lijepiti za prste.Napravitte veći valjak, pa iz njega manje valjčiće koje režite da se dobiju jednake kuglice veličine oraha.

Kuglice slažite na pleh ( s masnim papirom) u razmaku od jednog prsta da se kod pečenja ne slijepe.Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 13–15 minuta. U redu je ako dobiju malo boje, ali pazite da ne porumene.

Ohladite ih pa izdubite ( vrhom oštrice noža je najlakše).Ostatke sameljite i pomiješajte sa marmeladom i rumom.Malom žlicom punite polovice breskvica i lijepite ih.Ako imate boju u prahu možete uzeti na vrh noža i rastopiti je u 1 dcl vode.

Umačite breskvice u boju i slažite na tacnu.Nakon što složite otprilike desetak breskvice, umočite ih u kristalni šećer.Nastavite raditi breskvice dok ne potrošite sav materijal.Slijedite ove savjete i nećete pogriješiti:

Preporučuje se slagati po deset breskvica nakon umakanja u boju da se previše ne sasuše, a ako se odmah iz boje stavljaju u šećer previše ga natapaju, tako da treba pratiti ovaj redoslijed.

Ako se dogodi da malo više napunite breskvice i ostanete bez smjese za punjenje, poslužite se mljevenim keksom pomiješanim sa marmeladom i rumom.

izvor dnevno.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*