Fantastična torta s Plazmom za sve prilike

Sastojci

250 grama putera,175 grama šećera u prahu,250 grama mljevenih oraha,100 grama mljevenih badema,300 grama mljevene Plazme,200 ml gaziranog soka od narandže,150 grama čokolade za kuvanje,9 komada Plazma keksa,jedna kesica šlag kreme + 125 ml mlijeka.

Priprema

U sud stavite puter i šećer u prahu. Mikserom umutite pa dodajte polovinu istopljene čokolade. Sve zajedno ponovo iziješajte mikserom. Nakon toga dodajte mljevene orahe, bademe, Plazmu i sok. Umutite da se smjesa ujednači pa podijelite na dva jednaka dijela. U jedan dio dodajte ostatak otopljene čokolade i promiješajte.

Duguljasti kalup, dužine od 30 cm, obložite papirom za pečenje ili streč folijom. Sipajte prvo svjetliju smjesu pa preko složite Plazmu u komadu koju ste umočili u sok ili mlijeko. Preko Plazme rasporedite drugu polovinu smjese. Prebacite u frižider da se ohladi i stegne ili u zamrzivač na sat vremena. Izvadite iz kalupa, skinite papir i ukrasite šlagom po želji.

Napomena: Keks u komadu i nije potrebno da stavite ako nemate ili nećete, ali ljepše izgleda s njim. Da bi se brže opustio, umočite ga u toplo mlijeko ili sok.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*