Fenomenalna torta: čoko-bobo – najtraženija torta koja je ikada izmišljena!

Sastojci:200 g (čvrsto upakiran) smeđeg šećera,185 ml (3/4 šalice) mlijeka,125 g maslaca, nasjeckanog,115 g (3/4 šalice) brašna,75 g (1/2 šalice) glatkog brašna,50 g (1/2 šalice) kakao u prahu,3 jaja, lagano se tuče,185 g maslaca, extra, na sobnoj temperaturi,345 g (2 1/4 šalice) glazuru šećer u smjesu,95 g (3/4 šalice) slad mlijeko u prahu,1 žlica mlijeka, pomoćni,465 g čoko kuglica,300,g tamne čokolade za kuhanje, sitno sjeckani,125 ml (1/2 šalice) zadebljana vrhnja,30 g maslaca.

Priprema:korak 1.Zagrijte pećnicu na 160 ° c. Namažite 20cm u krug tavu sa maslacem. Linije baze I strane tave sa papirom za pečenje.Korak 2stavite smeđI šećer, mlijeko I maslac u mikrovalnu-sigurnu zdjelu. Kuhati u mikrovalnoj pećnici na visokoj temperaturi, miješajućI svake minute, za 4-5 minuta ili dok se maslac ne otopi I smjesa bude glatka.

Korak 3:koristite balon, umutiti miksajućI kombinirati brašno I kakao maslac u smjesi. Umutiti u jajetu. Ulijte u pripremljenu tavu za prženje. PećI 55 minuta. Izdvojiti u tavi za 5 minuta da se ohladi prije nego odnesete na rešetke da se ohladi u potpunosti.

Korak 4:da bi fil napravili, stavite čokoladu, vrhnje I maslac u mikrovalnu-sigurnu zdjelu. Kuhati u mikrovalnoj pećnici na visokoj temperaturi, miješajućI svake minute, za 2-3 minuta ili dok se čokolada istopi I smjesa bude glatka.

Korak 5:koristite električni mikser I izmiksajte dodatni maslac u zdjelu dok ne bude blijed I kremast. Ubaciti šećer za glazuru, mlijeka u prahu I ekstra mlijeko dok smekša. Miješati 1 1/2 žlice smjese.Korak 6:postavite preostalu smjesu na stranu za 1 sat I 30 minuta ili dok ne postane gusta, sjajna za mazanje.

Korak 7:u međuvremenu, koristite veliki nazubljeni nož I režite tortu vodoravno u četiri sloja. Stavite biskvit na pladnju. Spreda s jedne trećine na zaleđivanje. Nastavite slojeve sa sa ostalim smjesama I glazuru na kraju, završivšI s kolačem. Pokrijte I stavite u hladnjak na 1 sat 30 minuta da se hladi.Korak 8:namažite poslijednjim filom iz koraka 4. Tortu I ukrasite s čoko bobicama.

Izvor: receptimojekuhinje.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*