Fenomenalna torta: najtraženija torta koja je ikada izmišljena!…recept I postupak

SASTOJCI:200g (čvrsto upakiran) smeđeg šećera, 185 ml (3/4 šalice) mlijeka 125g maslaca, nasjeckanog, 115 g (3/4 šalice) brašna , 75g (1/2 šalice) glatkog brašna, 50g (1/2 šalice) kakao u prahu, 3 jaja, lagano se tuče, 185 g maslaca, extra, na sobnoj temperaturi, 345g (2 1/4 šalice) glazuru šećer u smjesu, 95g (3/4 šalice) slad mlijeko u prahu, 1 žlica mlijeka, pomoćni, 465 g Čoko kuglica, 300g tamne čokolade za kuhanje, sitno sjeckani, 125ml (1/2 šalice) zadebljana vrhnja, 30g maslaca.

PRIRPEMA Korak 1. Zagrijte pećnicu na 160 ° C. Namažite 20cm u krug tavu sa maslacem. Linije baze i strane tave sa papirom za pečenje.Korak 2.Stavite smeđi šećer, mlijeko i maslac u mikrovalnu-sigurnu zdjelu. Kuhati u mikrovalnoj pećnici na visokoj temperaturi, miješajući svake minute, za 4-5 minuta ili dok se maslac ne otopi i smjesa bude glatka.

Korak 3: Koristite balon, umutiti miksajući kombinirati brašno i kakao maslac u smjesi. Umutiti u jajetu. Ulijte u pripremljenu tavu za prženje. Peći 55 minuta. Izdvojiti u tavi za 5 minuta da se ohladi prije nego odnesete na rešetke da se ohladi u potpunosti.

Korak. 4. Da bi fil napravili, stavite čokoladu, vrhnje i maslac u mikrovalnu-sigurnu zdjelu. Kuhati u mikrovalnoj pećnici na visokoj temperaturi, miješajući svake minute, za 2-3 minuta ili dok se čokolada istopi i smjesa bude glatka.

Korak. 5. Koristite električni mikser i izmiksajte dodatni maslac u zdjelu dok ne bude blijed i kremast. Ubaciti šećer za glazuru, mlijeka u prahu i ekstra mlijeko dok smekša. Miješati 1 1/2 žlice smjese.

Korak. 6. Postavite preostalu smjesu na stranu za 1 sat i 30 minuta ili dok ne postane gusta, sjajna za mazanje.Korak. 7. U međuvremenu, koristite veliki nazubljeni nož i režite tortu vodoravno u četiri sloja. Stavite biskvit na pladnju. Spreda s jedne trećine na zaleđivanje. Nastavite slojeve sa sa ostalim smjesama i glazuru na kraju, završivši s kolačem. Pokrijte i stavite u hladnjak na 1 sat 30 minuta da se hladi.Korak. 8. Namažite poslijednjim filom iz koraka 4. tortu i ukrasite s čoko bobicama

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*