Gibanica sa sirom, jogurtom i jajima

Sastojci:500 gr debljih kora za pitu,400 – 500 gr sitnog sira,1 kašičica soli,4 jaja,200 ml jogurta,100 ml vode,100 ml ulja.Uključiti rernu na 200 stepeni.Podeliti kore na 3 dela.Premazati tepsiju uljem.Poslagati prvi deo kora ali svaku koru iskrskati sa malo ulja.Na zadnju koru staviti pola sira, lepo rasporediti.

Poslagati drugi sloj kora, takodje prskajući svaku koru uljem, pa preko staviti drugi deo sira.Sve preklopiti trećim delom kora isprskanih uljem.Iseći odmah oštrim nožem na kocke.Umutiti jaja, jogurt, so i vodu. Dobro umutiti da se sve sjedini.Preliti sve preko isečenih kocki.Prodrmati tepsiju pa je naginjati levo i desno da taj nadev prodje svuda okolo i unutra.

Ako neće da prodje pomerajte malo viljuškom ivice i u sredini gde ste isekli kocke.Sav nadev će lepo da se upije u kore.Stavite da se peče 30 minuta.Za to vreme bi trebalo da bude gotovo.Korica treba da je tamno žuta do svetlo braon.

Izvadite gotovu gibanicu iz rerne pa preko tepsije prebacite krpu i ostavite da tako odstoji 10 minuta.Po ivicama gde ste prvobitno isekli gibanicu ponovite rezove i poslužite toplu.Prijatno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*