Hladna ili topla voda? Evo koju je zdravije piti, jedna šteti vašem organizmu, konačno znamo koja

Mnoga istraživanja pokazala su da topla, odnosno mlaka voda na prazan želudac pruža mnoge zdravstvene prednosti.Topla voda topli kilograme.

Znamo da je redovna hidratacija tijela ključ mršavljenja, piše “Novi“.

Topla voda olakšava bol, smanjuje oticanje grla. Također umiruje grčeve u želucu što možete osjetiti nakon prvog gutljaja.Topla voda poboljšava probavu.Ako patite od zatvora, popijte čašu tople vode odmah ujutro na prazan želudac i vidjet ćete kako će vam proraditi crijeva. Osim toga, topla voda pomaže u boljoj apsorpciji hranjivih sastojaka iz hrane tijekom dana.

Topla voda poboljšava cirkulaciju

Možda vam ova ideja nije privlačna, ali ona poboljšava protok krvi kroz cijeli krvožilni sistem što znači više kisika u sve dijelove tijela i normalan pritisak.

Kada piti hladnu vodu?Vjerovatno znate da hladna voda zatvara pore i steže kožu, dok je toplija voda otvara i opušta. A upravo to hladna voda čini i vašem organizmu, a posebno digestivnom traktu.

Šta se desi kada pijete hladnu vodu?Konzumiranje hladne vode nakon jela stvara višak sluzi u vašem organizmu zbog čega slabi imuni sistem i lakše se razboljeti.Krvni sudovi se sužavaju, ometena je hidratacija organizma, a probava ograničena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*