JADRO KOCKICE

KORE:600 gr brašna;200 gr šećera;2 jaja;150 gr margarina;2 dcl kiselog vrhnja;1 prašak za pecivo

FIL:1,2 l mlijeka;200 gr šećera;10 žlica gustina;200 gr margarina;100 gr čokolade za kuhanje;šećer u prahu za posipanje

KORE KAO ZA MAĐARICU:Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo.Dodajte šećer, jaja, margarin sobne temperature, kiselo vrhnje i zamijesite. Napravite valjak i podijelite na 5 jednakih dijelova od kojih napravite loptice.Svaku lopticu izvaljajte na masnom papiru na veličinu tepsije, tako da prekrijete prozirnom folijom.Preporučujem da prvo pripremite sve kore, a onda da ih pečete, jer se brzo ispeku, duže traje razvlačenje.
Svaku koru pecite na 170 stupnjeva, već kod pete minute pripazite da kora ne dobije boju, ovisi o pećnici.Ostavite kore da se ohlade.

KREMA SA MLIJEKOM:Gustin i šećer pomiješajte sa 2 dcl mlijeka, ostatak mlijeka stavite kuhati. Kada mlijeko zakuha dodajte pripremljene sastojke i kuhajte na srednjoj vatri dok ne postane gusto.
Ostavite da se ohladi. Margarin sobne temperature izrežite u kremu i sjedinite. Kremu podijelite na dva jednaka dijela i u jedan dodajte čokoladu koju ste predhodno istopili na pari i rashladili.

KAKO SLOŽITI JADRO KOCKICE:1. Kora – svijetla krema.2. Kora – tamna krema.3. Kora – svijetla krema.4. Kora – tamna krema.5. Kora – posipati dosta šećerom u prahu.

Izvor:kolaci.biz

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*