Jedan savjet od profesionalnih kuhara- Tijesto spremljeno na ovaj način raste lako i brzo, i ne lijepi se

U našoj bazi možete pronaći mnogo recepata za sebe, a danas izdvajamo ovaj savjet i recept.Prije nego što počenete da mjesite tijesto, izvadite puter i jaja iz frižidera i držite ih neko vrijeme na sobnoj temperaturi.Ne pretjerujte sa količinom praška za pecivo ili kvasca, jer postoji mogućnost da tijesto naraste previše i pukne, piše “Kurir“…

Tijesto stavljajte uvijek u zagrijanu rernu, jer sva tijesta sa praškom za pecivo i kvascem to “traže”. Prilikom spajanja vlažnih i suhih sastojaka dolazi do hemijske reakcije i tijesto odmah počinje da raste.Sačekajte 10 do 15 minuta od trenutka kada rerna dostigne željenu temperaturu i onda stavite tijesto u nju.

Zlatni savjet: U svako tijesto stavite jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta!Zdravo je, testo bolje naraste, a povrh svega, tijestu daje odličan “šmek”!

Nadamo se da ćete isprobati ovaj recept i savjet, i ukoliko budete zadovoljni kao i mi, ostaviti komentar.Ukoliko želite da pišemo o nekim drugim receptima,savjetima, budite slobodni i javite se našoj redakciji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*