Juče mi je prijateljica servirala ovo za ručak: Morala sam ga odmah napraviti i podijeliti sa vama

Sastojci:1 pakovanje oblatni,3 x 250 gr krem sira,200 gr sitnog sira,150 gr majoneza,3 male čaše (2 dcl) kisele pavlake),400 gr trapista,500 gr tanko sečene praške šunke (ili stišnjene šunke).Sastojci za posipanje:50 gr susama,50 gr semena lana.

Priprema:

Krem sir, sitan sir, kiselu pavlaku dobro izmešati. Trapist narendati u odvojenu posudu.U tacnu (za koju prvo proverimo da staje u frižider ), stavimo jednu oblatnu, tako da veće kockice budu od gore, da prime više fila.
Premažemo je smesom od sireva i majoneza, rasporedjujući fil tako da ostane za četiri premaza izmedju 5 oblatni, sa time da se izmedju svake, dva puta maže, kako bi se dobro zalepile oblatne. Takodje, treba da ostane i za tanji sloj od gore, kako bi i najgornja oblatna omekšala.

Šunku podelimo na četiri dela, kako kasnije ne bismo imali problem…dole puno, gore ništa . Na premazanu oblatnu, pospemo narendani trapist, pa stavimo red šunke i onda, tankim slojem, premažemo šunku filom kako bi se uhvatila za sledeću oblatnu.

Nadalje, ponavljamo postupak sa svim oblatnama, jedino petu samo premažemo filom.Susam propržimo i pomešamo sa lanenim semenom. Tom mešavinom, gusto pospemo oblatne radi dekoracije ali i dodatnog šmeka

Oblatne stavimo u frižider do sutradan, kako bi omekšale. Tada ih isečemo i serviramo.
Ovako pripremljene oblatne, prava su stvar za svečane prilike, lagane za grickanje i lepe za serviranje (onome kome to ide od ruke što sa mnom nije slučaj) Probajte ih i uživajte!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*