Kako sam povećala nivo željeza u krvi uz ovaj napitak

Razina željeza u krvi smanjuje rizik od pojave krvnih ugrušaka, te srčanog i moždanog udara. Željezo je važno zbog stvaranja homoglobina koji prenosi kisik svim stanicama u organizmu, uključujući i stanice mozga.

Za njegov unos prirodnim putem preporučujemo vam ovaj ‘željezni’ napitak od 5 vrsta povrća koji je jako jednostavan i djelotvoran.

Sastojci koji su vam potrebni za ‘željezni’ napitak:

1 cvekla,1 jabuka,2 mrkve,pola šalice brokule,2 lista kelja

Upute za pripremu ovog moćnog napitka:

Svježe namirnice dobro operite u hladnoj vodi. Ciklu i mrkvu ogulite te narežite na ploške, isto učinite s jabukom. Listove kelja i brokulu nakidajte na komade. Svo povrće izmiksajte u blenderu dok ne dobijete glatki, gusti napitak. Po želji dodajte malo limuna i vaš napitak za dnevnu opskrbu tijela željezom je gotov.

Izvanredna kvaliteta elementarnog željeza iz cvekle pomaže kod anemije, obnavlja i čisti krv. Tome dopridonose i male količine kobalta koji sudjeluje u stvaranju vitamina B 12 koji je neophodan za stvaranje eritrocita.

Jabuka će ovom napitku dati potrebnu dozu vode, te slatkoću jer ovo rajsko voće sadrži monosaharid fruktozu, šećer koji izaziva zadovoljenje želje za slatkim prilikom čega ne dolazi do promjene u koncentraciji glukoze u krvi.

Mrkva u ovom napitku zadovoljava sve dnevne potrebe vašeg organizma za vitaminom A, osim toga ovo popularno povrće sadrži posebnu vrstu vlakana, kalcij pektata koji smanjuje razinu kolesterola u krvi.

Izvor: zadovoljna.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*