Kako se pravi slastičarska krema: Najbolja za sve vrste torti i kolača

Sastojci;500 ml mlijeka,1 mahuna vanilije,4 žumanjka,150 g šećera,50 g brašna ili gustina,za čvrste kreme još:1 list želatine.

Priprema

Zakuhati mlijeko skupa sa ostruganim sjemenkama iz mahune vanilije. Po želji staviti i praznu mahunu koju treba izvaditi kad mlijeko uzavre.(ako se ne kuha, prazna mahuna se može staviti u šećer pa praviti vanilin šećer).Žumanjke istući sa šećerom pa dodati brašno ili gustin izmiješati da nema grudica.

U to uliti malo uzavrelog mlijeka, dobro razmutiti pa dodati i ostatak mlijeka. Dobro izmiješati, vratiti u posudu u kojoj se mlijeko kuhalo i kuhati na laganoj vatri dok se krema ne zgusne.Maknuti s vatre i dok se hladi često promiješati da se po vrhu ne uhvati kožica, ili prekriti prozirnom folijom.Za brže hlađenje, kremu istresti na veću tacnu, raširiti i pokriti folijom.

Za gušće kreme, kuhanu kremu maknuti sa vatre, neka malo stane, pa umiješati prethodno namočenu i ocijeđenu želatinu.Kako sam već navela, ovo je osnovna krema, koju možete obogatiti dodatkom tučenog slatkog vrhnja, pjenasto tučenim maslacem sa dodatkom otopljene čokolade, voćnim ekstraktom…(umiješati u hladnu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*