Kako se pravi tinktura od gloga: Lijek za srce I krvne sudove, a reguliše I krvni pritisak

Danas sa vama dijelimo izvrstan recept za tinkturu od gloga, koja reguliše pritisak, ubrzava cirkulaciju, jača krvne sudove i srce.Uz to, smanjuje rizik od pojave i nastanka srčanih oboljenja, a i ublažava simptome bronhitisa, upale pluća i drugih plućnih bolesti.

Sastojci koji su vam potrebni:60 g mješavine svježih listova i cvjetova gloga,3 dcl 96% medicinskog alkohola

Upute za pripremu recepta:Sitno isjeckajte cvjetove i listove, te ih stavite u staklenu teglu. Prelijte sa tri decilitra alkohola, promješajte, zatvorite i ostavite da na sobnoj temperaturi stoji tri nedjelje.Nakon toga sadržaj procijedite i prelijte u tamnu staklenu ambalažu i čuvajte je na tamnom i hladnom mjestu.

Ova količina trebalo bi da vam posluži za tri mjeseca.Kako ga koristiti:Razmutite 5-10 kapi tinkture u 50 do 100 ml vode i popijte pola sata prije obroka.

Tinktura se može napraviti i s glogovima bobicama umjesto cvijeća i lišća. Bobice treba pritisnuti kako bi cijelo vrijeme bile zgnječene. U slučaju bobica, staklenka treba stajati od četiri do šest tjedana. Također, staklenku treba povremeno promućkati, ali paziti da bobice ne dođu u dodir sa zrakom iznad tekućine i ispod poklopca.Ova tinktura se ne preporučuje trudnicama i mamama koje doje zbog sadržaja alkohola.Napravite je i vi!

Izvor: narodnilijek.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*