Kikiriki bajadera (RECEPT)

Još jedan sitni kolačić idealan za sve vrte proslava, kao i praznike. Brzo se pravi, a dobiju se divne štaglice. Za ne koji vole kikiriki prava poslastica. Pogledajte video recept pripreme kikiriki bajadere na naš način.

Sastojci:180 ml vode,180 gr kristal šećera,75 gr margarina,200 gr blendiranog kikirikija,250 gr mlevenog keksa,80 gr crne čokolade,100 gr bele čokolade.

Glazura:120 gr crne čokolade,2 kašike ulja.

Priprema:Odmah narendati crnu čokoladu.Spojiti vodu i šećer pa staviti na vatru da provri. Kad provri dodati margarin pa sačekati da se i on otopi i provri.

Skloniti sa vatre pa ddoati kikiriki i 200 gr mlevenog keksa.Sjediniti pa podeliti na dva dela. U jedan deo staviti izrendanu čokoladu, a u drugi preostalih 50 gr mlevenog keksa i sjedini.

U manji pleh ili kalup staviti papir za pečenje pa istresti celu svetlu smesu i poravnati ( u videu sam to uradila čašom ).Otopiti u mikrotalasnoj ili na pari belu čokoladu. U mikrotalsnoj zagrevamo po 15 sekundi dok se čokolada na otopi.

Premazati otopljenu čokoladu preko prvog sloja pa odneti u zamrzivač da se stegne 5 – 10 minuta.Preporučujem mlečnu belu čokoladu jer čokolada za kuvanje se baš i ne otopi lepo.

Ukoliko hoćete posnu kikiriki bajaderu izuzmite čokoladu.Izvaditi iz zamrzivača pa preko staviti čokoladni deo, pa i njega poravnati.

Ukoliko vam se desi da vam se drugi deo ohladio i čini vam se da neče moći lepo da se stavi preko čokolade malo ga zagrejte. Na laganoj vatri i sve će se opet povetati, ali onda g amalo prohladite.

Namojte vruće na belu čokoladu.OPet poravnajte čašom.Glazura se odmah pravi.Pomešati čokoladu i ulje pa staviti u mikrotalasnu ( po 15 sekundi dok se ne zagreje ) ili na paru i otopiti ih zajedno.

Preliti preko bajadere i odgore po želji posuti blendiranim kikirikijem.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*