Kikiriki – Čokoladne korpice

Veoma ukusne i zdrave korpice sa čokoladom i puterom od kikirikija koje ćete rado praviti svaki put. Za ovaj recept vam je potreban pleh za mafine i papirne korpice. Ukoliko nemate pleh, možete koristiti i samo korpice, na poslužavniku, pošto nema pečenja.

Ove korpice su odličan Hrono dezert ili dezert za one koji su na ishrani bez glutena.

SASTOJCI: Gornji i donji deo: 175 g crne čokolade, 50 g kokosovog ulja, 1 kašičica vanila ekstrakta,

Srednji deo: 120 g putera od kikirikija, 85 g meda, 2 kašike kokosovog ulja

NAČIN PRIPREME: Obložite pleh za mafine korpicama. 175 g crne čokolade i 50 g kokosovog ulja pomešajte i istopite na pari. Pogledajte ovde kako pravilno istopiti čokoladu na pari. Dodajte kašičicu vanila ekstrakta i dobro promešajte da dobijete kompaktnu masu. Pola tako pripremljene smesu sipajte u korpice a ostatak ostavite sa strane.

Zamrznite korpice 15 minuta. U drugu šerpicu ubacite 120 g putera od kikirikija, 85 g meda i 2 kašike kokosovog ulja i dobro promešajte. Zagrejte na pari dok ne dobijete glatku, ujednačenu masu. Sipajte dobijenu masu preko zaleđene čokolade i vratite u friz jos 5 minuta. Izvadite i ostatak čokolade prelijte preko korpica. Ostavite korpice u frizu 1 sat a onda ih premestite u frižider i tu ih čuvajte do posluživanja.

Ivor:lakirecepti.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*