Kinder Milk šnite

Sastojci:

1 gotove kakao kore (Vincinni)– 500 ml slatke pavlake– 30 gr želatina– 300 gr kisele pavlake– 100 gr meda– 200 gr čokolade– 50 gr margarina– 3 kašike mleka

Priprema:

Za kolač su vam potrebne 2 kore. Odmah ih odvojte i za gornju odaberite onu koja je ravnija, gde se površina nije oštetila jer su kore bile jedna na drugoj. Želatin potopiti sa 6 kašika vode i ostaviti. Pomešati neumućenu slatku pavlaku, med i kiselu pavlaku i žicom izmutiti.

Odmah će početi da se vezuje i zgušnjava kako mešate. Zagrejati želatin na vatri da se otopi, nikako da provri. Treba da bude tečan, proziran, da nema kristala od želatina. Dodati mu 2 kašike smese sa slatkom pavlakom i umutiti u toj posudici.

Sada sve to zajedno istresti u masu sa slatkom pavlakom i promešati žicom. U dublji pleh staviti foliju tako da viri sa svih strana. Staviti prvu koru i istresti ceo fil, poravnati po kori i poklopiti drugom korom. Ne stiskati previše da ne bi cureo, još je fil malo tečan. Saviti onde delove folije što su virili napolje preko kore.

Najbolje raditi sa alu folijom jer ona zadržava oblik kada je savijete. Savijete foliju preko kora, ka unutra i ostavite u frižider preko noći. Sutradan izvadite zajedno sa folijom i otopite na margarinu čokoladu i kada se sve otopilo dodate mleko i bržo mešate da se sjedini.Prelijete kolač, prodrmate levo – desno, da se poravna glazura i ostavite da se stegne, ne treba u frižider. Kada se stegle seckate i ručkate!

Izvor: domacirecepti.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*