Kinder torta u četiri boje, bez pečenja!

Sastojci: Osnovna smjesa: 240 ml vode,100 grama šećera,jedan vanilin šećer,400 grama mlijeka u prahu,250 grama putera sobne temperature. Prvi sloj – podloga:100 grama mljevenog Plazma keksa,100 grama mljevenih oraha,6 kašika mlijeka.Drugi sloj:100 grama čokolade za kuhanje.Treći sloj:100 grama bijele čokolade.Četvrti sloj:200 ml slatke pavlake ili jedan šlag.

Priprema:

Prokuhati vodu, šećer i vanilin šećer. Maknuti sa vatre i postepeno dodavati mlijeko u prahu stalno muteći mikserom. Zatim dodati i maslac, sve izmiksati da se dobije ujednačena i glatka krema.

Od ove smjese odvojiti 200 grama i dodati keks, orahe i mlijeko. Izmiješati i rasporediti u kalup prečnika 20 cm. Ostaviti u zamrzivač nekoliko minuta dok se ne pripremi drugi sloj.Čokoladu za kuhanje istopiti pa sjediniti sa polovinom preostale osnovne smjese. Miješati da se dobije fina krema i preliti preko sloja od keksa. Vratiti u zamrzivač desetak minuta.

Bijelu čokoladu istopiti pa sjediniti sa preostalom smjesom od mlijeka u prahu. Rasporediti preko tamnog dijela.Tortu držati u frižideru nekoliko sati, može i preko noći. Skloniti obruč i nanijeti šlag ili umućenu slatku pavlaku.

pressonline.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*