Kinder torta u četiri boje: jednostavno I brzo – bez pečenja!

Za ovu prekrasnu tortu nije vam potrebna pećnica – ona se ne peče, a ono što oduševljava je njena kremasta tekstura i okus.

SASTOJCI:Osnovna smjesa:240 ml vode,100 grama šećera,jedan vanilin šećer,400 grama mlijeka u prahu,250 grama maslaca sobne temperature.Prvi sloj – podloga:100 grama mljevenog Plazma keksa,
100 grama mljevenih oraha,6 žlica mlijeka.Drugi sloj:100 grama čokolade za kuhanje.Treći sloj:100 grama bijele čokolade.Četvrti sloj:200 ml slatkog vrhnja ili jedan šlag.

PRIPREMA:Prokuhati vodu, šećer i vanilin šećer. Maknuti sa vatre i postupno dodavati mlijeko u prahu stalno miksati. Zatim dodati i maslac, sve izmiksati da se dobije ujednačena i glatka krema.Od ove smjese odvojiti 200 grama i dodati keks, orahe i mlijeko. Izmiješati i rasporediti u kalup promjera 20 cm. Ostaviti u zamrzivač nekoliko minuta dok se ne pripremi drugi sloj.

Čokoladu za kuhanje istopiti pa objediniti sa polovicom preostale osnovne smjese. Miješati da se dobije fina krema i preliti preko sloja od keksa. Vratiti u zamrzivač desetak minuta.Bijelu čokoladu istopiti pa objediniti sa preostalom smjesom od mlijeka u prahu. Rasporediti preko tamnog dijela.
Tortu držati u frižideru nekoliko sati, može i preko noći. Skloniti obruč i nanijeti šlag ili zamućeno slatko vrhnje.

Izvor: Finajela.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*