Kokos kiflice– Tope se u ustima

Sastojci: 200 gr kokosovog brašna Dolcela– 300 gr glatkog brašna Podravka– 250 gr putera/maslaca– 100 gr šalice šećera u prahu– 2 jaja– 1 prašak za pecivo Docela– 1 rendana kora od limuna može i ne mora

Priprema

Kao prvo izvadite puter i jaja da vam se smlače na sobnoj temperaturi. Pomešajte obično i kokosovo brašno, šećer u prahu, dodajte prašak za pecivo da se sve lepo ujednači.

Potom dodajte omekšali puter – maslac, jaja i rendanu koricu od jedog limuna. Umesite u glatku masu. Ja sam pravila kuglice težine 21-22 grama i potom ih valjala u valjak dužne 8 cm.Blago savijte kiflicu u obliku potkovice i stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj pećnici na 170 stepeni. Kiflice moraju biti kada su pečene tvrde na dodir, ali bele.

Ne mogu vam reći koliko minuta trebaju da se peku, jer ja imam šašavu rernu na gas, koja nije merodavna za sve ostale električne rerne pa sam pekla nekih 20 minuta.Zavirite povremeno i kontrolišite kiflice. Pečene još tople kiflice uvaljajte u šećer u prahu.

Izvor: coolinarka.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*