KOLAČ BEZ PEČENJA – gotov za 10 minuta

Ako biste jeli nešto slatko, a ne da vam se provesti mnogo vremena u kuhinji, ovaj je desert odlično rješenje. Na Facebooku zidu Zadovoljne recept je s nama podijelila i toplo ga preporučila naša čitateljica Margareta Klinčić koja za sebe kaže da nije neka stručnjakinja za pečenje kolača

Sastojci za kolač:

½ litre mlijeka, 1 instant vrećica pudinga od vanilije ,3 žlice šećera, keksi s punjenjem od želea i preljevom od čokolade (npr. Jaffa), tvrdi keksi s maslacem (npr. Petit Beurre)

Sastojci za glazuru:

100 grama čokolade , 50 grama maslaca, 3 žlice vode, 3 žlice šećera

Kolač se ne peče, a sastoji se od gotovih keksi, pudinga od vanilije i čokoladne glazure.

Priprema:

U plitku posudu posložite tvrde kekse s maslacem tako da prekrijete dno.
Preko keksa prelijte vrući puding od vanilije koji ste skuhali uz pomoć instant praha, mlijeka i šećera. Važno je da puding bude vruć kako bi omekšao podlogu. Ako želite da kolač bude kremastiji udvostručite količinu mlijeka, šećera i instant pudinga u prahu.

Preko pudinga stavite kekse Jaffa okrenute s čokoladnim dijelom prema dolje tako da prekrijete cijelu površinu pudinga od vanilije. Na pari rastopite čokoladu, šećer i vodu dok ne dobijete gustu smjesu. Maknite s vatre, umiješajte maslac i topao prelijte preko cijelog kolača.

Poslužite kolač dobro ohlađen uz omiljeni napitak. Dobar tek!
Savjet plus: Tvrde kekse možete rasporediti i u kalup za torte, te ponoviti isti postupak kako biste goste iznenadili ukusnom tortom

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*