Kolač sa bananama: Oduševio je sve koji su ga probali

Sastojci

Biskvit

100 g margarina (rama)– 120 g šećera– dva jaja– 150 g brašna– pola vrećice praška za pecivo– dvije kašike kakao– jedan prstohvat soli– 75 ml mlijeka– Krem 600 ml slatkog vrhnja– tri vrećice kremfixa– 120 g puder šećera– jedna vrećica vanilla šećera– 70 g čokoladnih mrvica– osam manjih banana– malo arome okusa banane

Priprema

Margarin i šećer ujediniti i izmiksati. Dodati jaja i sve na pjenasto izmiksati.Dodati brašno, prašak za pecivo, kakao, so i mlijeko. Miksati da se dobije glatka masa (paziti da ne ostanu grudvice).Springform Ø 26cm prekrit backpapirom, a okolicu premazati margarinom i na tanko posuti brašnom.

Masu uliti, pa lopaticom površinu mase ujednačiti. Biskvit peći na 160°C.Hladnom biskvitu kašikom lagano sredinu vaditi do okolice i dna cca. 2 cm.

Ostatke sredine vaditi u drugu zdjelu i izmrviti u što sitnije mrvice. Banane prečistiti i poredati u sredinu biskvita kao što je na slici.

Krem:

Slatko vrhnje sa kremfixom i oba šećera na čvrsto izmiksati, zatim dodati čokoladne mrvice i aromu, pa ponovo lagano na kratko izmiksati.

Na banane sav krem kupolasto nanijeti. Odvojenim mrvicama od biskvita prekriti sav krem i lagano rukama mrvice ispritiskati, oblikovati.Kolač ostaviti u frižider nekoliko sati, a ponajbolje preko noći!

Izvor: bonitarecepti.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*